Στις 15 Ιουλίου ξεκινά ο διάλογος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για τις γνωστές διατάξεις περί διοικήσεων των πανεπιστήμιων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Όμως, για την αναδιάρθρωση των τμημάτων, κυρίως στα ΤΕΙ, όπου πρόσφατα το υπουργείο αποφάσισε να μη γίνουν δεκτοί εισακτέοι σε 24 τμήματα, ο διάλογος θα αρχίσει μέσα στον Ιούλιο. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από τη Λαμία, όπου βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, προσδιόρισε ότι θα έχει ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.

Η ίδια απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερα, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε κομματική συγκέντρωση στη Λαμία και απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα ίδρυσης και νέων σχολών, σημείωσε: «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί καμία σχολή, γιατί δεν έχουμε ούτε τα χρήματα, αλλά ούτε μπορούμε να κάνουμε και προσλήψεις». Αντίθετα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών τμημάτων, γιατί, όπως είπε, «υπάρχουν περιοχές, όπου συσσωρεύονται πάρα πολλά τμήματα χωρίς να υπάρχουν δυνατότητες να τα φιλοξενήσουν οι πόλεις».


Η κ. Διαμαντοπούλου, τόσο σε δηλώσεις της, όσο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, άφησε να εννοηθεί ότι το βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης θα είναι οι αλλαγές στη διοίκηση των ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :