Η Apple ετοιμάζει νέα τεχνολογία peer-to-peer (P2P)

Η Apple κατοχύρωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα P2P τεχνολογία, η οποία υπόσχεται ότι θα φέρει την επανάσταση στο διαμοιρασμό των δεδομένων. Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί με τη χρήση μιας “μοναδικής μαγνητικής πυξίδας και μιας μεθόδου κωδικοποίησης υπερήχων“, η οποία σύμφωνα με την Apple “θα επιτρέπει στους χρήστες την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ του iPhone και άλλων συσκευών όπως το iMac, MacBook ή κάποιο στερεοφωνικό σύστημα“.

Μέχρι σήμερα οι διάφορες συσκευές χρησιμοποιούσαν συνήθως διαφορετικές μεθόδους για να μοιραστούν τα δεδομένα μεταξύ τους. Στο σημείο αυτό έρχεται να καινοτομήσει η Apple, η οποία ισχυρίζεται ότι το εντυπωσιακό σημείο της νέας αυτής τεχνολογίας έγκειται στο γεγονός ότι τώρα πια οι συσκευές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση μιας «πυξίδας εξόδου» για να ανιχνεύουν η μία την άλλη, να συνδέονται και στη συνέχεια να προχωρούν στο διαμοιρασμό των δεδομένων.

Πιο αναλυτικά, μόλις δύο συσκευές πλησιάσουν αρκετά η μια την άλλη, υπολογίζεται η «υπογραφή μαγνητικού πεδίου» βάσει της «πυξίδας εξόδου» και έπειτα αποφασίζεται αν η υπογραφή αυτή συνδέεται με κάποια παλαιότερα χρησιμοποιημένη συσκευή. Με άλλα λόγια, όταν οι συσκευές πλησιάσουν, οι πυξίδες θα καθορίσουν αν θα γίνει η σύνδεση των δύο συσκευών και ο διαμοιρασμός των δεδομένων.

Η νέα αυτή τεχνολογία ήρθε για να διευκολύνει τους χρήστες, επιτρέποντάς τους να συνδεθούν αυτόματα με οποιαδήποτε συσκευή (εκτυπωτή, scanner, router, εξωτερικό σκληρό δίσκο κ.λ.π.), χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον πληροφορία ή ενέργεια.
 techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :