Bild: Οι Έλληνες θα ζουν για πάντα μέσα στην κρίση

Η γερμανική εφημερίδα Bild, φτάνει σε αυτό το απαισιόδοξο για τη χώρα μας συμπέρασμα, εκθέτοντας παράλληλα και τους ακριβείς λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να βγει από την κρίση...

Ο ρεπόρτερ Πωλ Ποντζχάιμερ, εξετάζει με ιδιαιτέρως ειρωνική διάθεση, την περίπτωση της Ελλάδας η οποία, όπως αναφέρεται "παρόλο που ταλανίζεται από την κρίση, συνεχίζει να καταβάλει υπέρογκα επιδόματα σε ομάδες εργαζομένων."

Ορισμένα ευτράπελα περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς στη χώρα μας, παρουσιάζονται στο δημοσίευμα και αποδοκιμάζονται έντονα.

Ειδικότερα το κείμενο αναφέρει ότι "γνωρίζετε κάποια χώρα, στην οποία καταβάλλεται επί 22 χρόνια σύνταξη σε πολίτη που είχε πεθάνει και κανένας δεν το κατάλαβε; Σωστά! Η Ελλάδα."

Οι λόγοι που δεν θα βγει η χώρα μας από την κρίση σύμφωνα με τη Bild

Από το δημοσίευμα δεν θα μπορούσε να λείπει η εξωφρενική απαίτηση των περίπου 800 πρώην βουλευτών, οι οποίοι αξιώνουν αναδρομικές αμοιβές ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, αποδοκιμάζεται το γεγονός πως συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζουν να λαμβάνουν 18 μισθούς.
Πιο αναλυτικά το δημοσίευμα περιγράφει και κατακρίνει ότι:

"Οι υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις λαμβάνουν μεταξύ άλλων Bonus για το ότι προσέρχονται στην ώρα στην εργασία τους, για το πλύσιμο των χεριών τους, για εργασία υπό θερμοκρασία 0 έως οκτώ βαθμών Κελσίου.

Ακόμη και για τον χειρισμό ενός φωτοτυπικού μηχανήματος καταβάλλονται επιπλέον χρήματα.

Ένας υπάλληλος θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό του μισθό από 3.908 έως 8.675 ευρώ.

Για τους οδηγούς λεωφορείων ο χρόνος εργασίας αρχίζει ήδη από την ώρα που ξεκινούν από τα σπίτια τους για να πάνε στο χώρο εργασίας, ακόμη και για την προθέρμανση της μηχανής του λεωφορείου καταβάλλεται επίδομα.

Οι ιερείς λαμβάνουν επίσης επίδομα για την τέλεση κάθε λειτουργίας.

Σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις όπως στα Ελληνικά Πετρέλαια καταβάλλονται 18 μηνιαίοι μισθοί τον χρόνο. Νυχτοφύλακας λαμβάνει ετησίως μέχρι και 72.000 ευρώ.

Για κάθε υπάλληλο η επιχείρηση πληρώνει για μια φορά το χρόνο 5 ημέρες παραμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας που επιλέγει ο εργαζόμενος. Οι συνεργάτες του λαμβάνουν κατά 50% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με του γερμανούς συναδέλφους τους.

Υψηλόβαθμοι πολιτικοί που ήταν εν ενεργεία για πολλά χρόνια φέρονται σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να ζητούν την καταβολή χρημάτων συνολικού ύψους μέχρι 250.000 ευρώ έκαστος για τη συνταξιοδότησή τους.

Επίσης βουλευτές που βρίσκονται στην πολιτική από το 1993 λαμβάνουν διπλές συντάξεις.

Κάθε τέταρτος Έλληνας εργαζόμενος έχει ως εργοδότη το κράτος. Οι κρατικές επιχειρήσεις όμως παρουσιάζουν ζημίες, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ΟΣΕ έχουν χρέος περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα από 200.000 κτίρια στην Ελλάδα είναι αυθαίρετα, έχουν κατασκευαστεί δηλαδή χωρίς τη σχετική άδεια. Έσοδα από τη φορολογία τους; Μηδέν.

Στο Άγιο Όρος έγιναν παράνομες αγοραπωλησίες γης.

Το κράτος συνεχίζει να εγγυάται στους φαρμακοποιούς περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 35%.

Με ένα φαρμακείο ανά 1.200 κατοίκους η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. (εννοεί αναλογία φαρμακείων/κάτοικο).

Εξαιτίας της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής οι εφορίες στην Ελλάδα χάνουν κάθε χρόνο έσοδα ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ".
Πηγή: cosmo.gr
Δημοσίευση σχολίου