Οξύνεται επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μιλώντας για την επίθεση της Τετάρτης που έγινε εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός της φρουράς, δεν αμφισβητούν πως αποτελούσε απόπειρα για τη δολοφονία του τούρκου πρωθυπουργού.

Το ίδιο παραδέχεται και ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος βλέπει να αυξάνεται και να κερδίζει έδαφος η διαπλοκή των Κούρδων αυτονομιστών και αυτό που φωτογραφίζει ως "βαθύ κράτος", το οποίο θα τον προτιμούσε νεκρό παρά για τρίτη φορά πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: "Αυτά τα βίαια χέρια και τα σκοτεινά μυαλά που δεν πιστεύουν στον αγώνα για τη δημοκρατία, αυτοί οι τρομοκράτες, οι αυτονομιστικές δυνάμεις, είναι ικανές μόνο για αυτό, αφού έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μέσω της κάλπης".

Ο Ερντογάν διεκδικεί για τρίτη φορά σε μια δύσκολη συγκυρία έντονων πολιτικών αναταραχών την παραμονή του στην εξουσία. Τα πολιτικοστρατιωτικά σκάνδαλα "Εργκενεγκόν" και "Βαριοπούλα" του απέδειξαν πόσο ευάλωτος παραμένει στο πείσμον βαθύ κράτος. Οι αυτονομιστές του εκτός νόμου κουρδικού ΡΚΚ έχουν κάθε λόγο να εκμεταλλευτούν την αχίλλειο πτέρνα του Ερντογάν που λέγεται ασφάλεια.

Και δεν μπορεί να εξαιρεθεί και ο παράγοντας "διεθνής τρομοκρατία", με δεδομένα τα αυτοκρατορικά οράματα του Ερντογάν στην ευρύτερη ασιατική γειτονιά του.

Οι βόμβες μολότοφ και το ανθρωποκυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας δείχνει πόσο οξυμένα είναι τα πολιτικά πάθη, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 12ης Ιουνίου. Κούρδοι πολιτικοί αποκλείστηκαν από τις λίστες και αυτό οι αυτονομιστές δεν το συγχωρούν...

Για τον θάνατο του αστυνομικού, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα.
Πηγή:news.gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :