Νικητιάδης προς ΕΠΟ: Τέλος η χρηματοδότηση αν δεν πάρετε μέτρα

Μια ώρα κράτησε η συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Νικητιάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.
"Αν δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ σταματάει η χρηματοδότηση. Το ζήτημα δεν είναι να αναζητά κάποιος τις ευθύνες. Το θέμα είναι να παίρνει γρήγορα τα μέτρα του" δήλωσε ο κ.Νικητιάδης ζητώντας παράλληλα να συγκληθεί άμεσα η γενική συνέλευση της ΕΠΟ. "Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, η Πολιτεία θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς το ποδόσφαιρο για να μην σπαταλώνται τα λεφτά του ελληνικού λαού. Για επεισόδια στις κερκίδες, στη φυσούνα, στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν ποινές που μειώνουν βαθμολογία, αποκλείουν ομάδες, μηδενίζουν ομάδες, αφαιρούν βαθμούς και υποβιβάζουν ομάδες. Να προβλέπει το νέο δίκαιο και αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις...."

Μάλιστα ο κ.Νικητιάδης δήλωσε σε αυστηρό τόνο ότι πρόκειται να γίνει καταγγελία των συμβάσεων με ομάδες που έχουν μισθώσει γήπεδα του ελληνικού κράτους. "Να πάνε να βρουν γήπεδα να παίζουν!"
 
Διευκρίνισε, ότι όλα όσα λέει δεν ισχύουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πρόσθεσε επίσης, ότι ο κ.Γερουλάνος θα έρθει σε επαφή με ΟΠΑΠ και ΕΡΤ για να μην υπάρχουν πηγές εσόδων από πουθενά. Τον Ιούνιο θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο για τη βία.

Πιλάβιος 
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος με δηλώσεις του τρία επεσήμανε σημεία που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή:
  1. να φύγουν από τα γήπεδα τα βεγγαλικά και οι κροτίδες.
  2. τα εκτεταμένα και ευρείας επεισόδια να αποτελούν κοινή υποτροπή.
  3. να υπάρξουν αυτοματισμοί στο θέμα της διακοπής του αγώνα.
Οι κροτίδες στα γήπεδα έτσι κι αλλιώς είναι απαγορευμένες, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ μερικές φορές τα αυτονόητα δεν είναι αυτά που είναι γραμμένα. "Πριν από κάθε τελικό, γίνεται μία σύσκεψη με την αστυνομία και υπεύθυνους των ομάδων και του σταδίου, αυτό που μπορούσε να κάνει ήταν να προτείνει μέτρα αλλά δεν είναι αστυνομική δύναμη. Όλοι έχουν ευθύνη, ο καθένας από το μετερίζι του, πρέπει να είναι βούληση όλων, θέλω να ρωτήσετε τον κάθε αρμόδιο φορέα για τις ευθύνες που έχει, ευχαρίστως να ακούσω και τις δικές μας. Οι κάμερες λειτούργησαν και περιμένουμε να δούμε εάν θα αξιοποιηθούν". 
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :