Νέο πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς

Σταματούν από σήμερα να εκτελούν συνταγές για τους ασφαλισμένους πέντε ταμείων οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, μέχρι να εξοφληθούν από τα συγκεκριμένα ταμεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Έτσι, δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφλήσουν τις οφειλές του ταμείου προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλει την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΕ θα επανεξετάσει τις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών της Αθήνας να σταματήσουν να εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Θ. Αμπατζόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Γ. Βουδούρης, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΟΑΕΕ θεωρεί τις ενέργειες αυτές καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με δεδομένο ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν πληρώσει τα φαρμακεία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010.

Επιπλέον, η διεύθυνση Δυτικής Αττικής του ΟΑΕΕ έχει καταβάλει μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011 όλες τις οφειλές που αφορούν τα φαρμακεία των περιοχών του Περιστερίου, του Ιλίου, του Αιγάλεω, των Μεγάρων και της Ελευσίνας, καθώς και η διεύθυνση των Ιλισίων του ΟΑΕΕ έχει εξοφλήσει αντίστοιχες οφειλές προς τα φαρμακεία των περιοχών του Συντάγματος, του Παγκρατίου, του Ζωγράφου και της Καισαριανής.
Πηγή:news.gr.msn.com
Δημοσίευση σχολίου