Αναβλήθηκε η υπογραφή συμφωνίας συμφιλίωσης στην Υεμένη

Η αντιπολίτευση της Υεμένης εξετάζει το ενδεχόμενο να κλιμακώσει τις ενέργειές της ώστε να πιέσει τον πρόεδρο της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ να παραιτηθεί μετά την άρνηση του τελευταίου να υπογράψει τη συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης.
Η τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης στην οποία είχαν καταλήξει κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατόπιν μεσολάβησης των μοναρχιών του Κόλπου αναβλήθηκε αφού η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει το τελικό κείμενο, όπως ανέφερε πηγή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG). Η πηγή δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για το εάν υπάρχει πιθανότητα να προσδιοριστεί μια νέα ημερομηνία για την τελετή. Είπε, όμως, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου θα συναντηθούν αργότερα σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για να συζητήσουν το θέμα της Υεμένης.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης της Υεμένης, ένας εκ των ηγετών της, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία επίσημη απόφαση για την αντίδρασή της, είπε ότι εξετάζονται όλες οι δυνατές επιλογές ενώ περιμένουν επίσης να δουν τι στάση θα τηρήσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στην άρνηση του Σάλεχ να υπογράψει τη συμφωνία. Πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δεν θα μεταβούν στο Ριάντ για να συναντηθούν με τους υπουργούς Εξωτερικών, γιατί δεν υπάρχει λόγος να παραστούν στη συγκεκριμένη σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :