Συμπλοκές ανάμεσα σε κατοίκους και μετανάστες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ένταση επικράτησε στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας το απόγευμα της Τρίτης, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε διαμαρτυρόμενους κατοίκους και μετανάστες.

Το απόγευμα της Τρίτης κάτοικοι της Ηγουμενίτσας απέκλεισαν την κεντρική πύλη του λιμανιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους.

Στο χώρο συγκεντρώθηκαν και μετανάστες, το κλίμα φορτίστηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πετροπόλεμος και να παρέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να μην γενικευτεί η συμπλοκή. 

Η επιτροπή αγώνα των κατοίκων έληξε πρόωρα την κινητοποίηση (ήταν προγραμματισμένο για διαρκέσει έως τις 23:00) αλλά η κατάσταση παρέμενε τεταμένη έως το βράδυ.

Το λιμάνι άνοιξε τελικά κοντά στις 22:00, όταν εκτονώθηκε η ένταση.

Στο χώρο έμειναν σε ετοιμότητα και δύο οχήματα της πυροσβεστικής, γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο δάσος όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των μεταναστών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτιμάται ότι ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στην Ηγουμενίτσα. Η επιλογή της χρονικής στιγμής μάλιστα έγινε με βάση το ότι τις ώρες εκείνες η κίνηση σε φορτηγά προς την Ιταλία είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

«Αυτή η κινητοποίηση δεν στρέφεται ενάντια στους μετανάστες. Αφορά την ποιότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε πολίτες του δήμου της Ηγουμενίτσας» δήλωσε πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Κώστας Ντάσης.

«Θέλουμε από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα και να δρομολογήσει λύση, γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του και έχει εξαντλήσει τις αντοχές του», είπε ο δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, Γεώργιος Κάτσινος.
Πηγή.tanea.gr
Δημοσίευση σχολίου