Μητροπολίτης Πειραιώς: "Η Κάρτα του Πολίτη είναι εργαλείο καταδολιεύσεως της ανθρώπινης ελευθερίας"

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σχολιάζοντας σε συνέντευξη το θέμα της Κάρτας του Πολίτη, ανέφερε: "πολλοί άνθρωποι αντιστρατεύονται στο νέο σχεδιασμό της νέας εποχής. Η Κάρτα του πολίτη δυστυχώς δεν είναι αυτό που προβάλλεται, ότι δηλαδή είναι ένα χρηστικό εργαλείο. Είναι ένα πολυσύνθετο εργαλείο της καταδολιεύσεως της ανθρώπινης ελευθερίας!"
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε επίσης στην περιουσία της Εκκλησίας, στο έργο της Μητροπόλεως, στο ΔΝΤ και το μνημόνιο, καθώς και για τον Αρχιεπίσκοπο.
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία τόνισε: "Το 96% της περιουσίας της Εκκλησίας είναι στο Κράτος, και μόνο το 3% είναι στην Εκκλησία το οποίο είναι με διαφόρους τρόπους δεσμευμένο. Μόνο το 1% υπάρχει αυτή την στιγμή στη χρήση της Εκκλησίας το οποίο δεν αποδίδει ότι φαντάζεται ο πολύς κόσμος. Ο πακτωλός της Εκκλησίας είναι ένας μύθος, αυτό που έχει ως πλούτο η Εκκλησία είναι ο πνευματικός της πλούτος, είναι το έργο της και η ζωή του Θεού η οποία μοιράζει αφειδώς σε κάθε άνθρωπο".
Δημοσίευση σχολίου