Ραγδαία αύξηση στις αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων στην Ινδία

Η επιλογή του φύλου των εμβρύων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στην Ινδία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των φύλων. Το Agence France-Presse παραθέτοντας μια πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως το πρόβλημα έχει οδηγήσει σε 7,1% λιγότερα κορίτσια από τα αγόρια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, υποδηλώνουν ότι οι γονείς στην Ινδία, συχνά επιλέγουν να προβούν σε άμβλωση του εμβρύου αν οι εξετάσεις δείξουν ότι η εγκυμονούσα κυοφορεί κορίτσι.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι μεταξύ 1980 και 2010, οι αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων αυξήθηκαν κατά 4 - 12 εκατομμύρια καθαρά και μόνο λόγο της επιλογής φύλλου. Η μελέτη επίσης δείχνει, πως η επιλεκτική άμβλωση των θηλυκών εμβρύων στην Ινδία, γίνεται από το 2% - 4% των γυναικών που μένουν έγκυες, δηλαδή περίπου 300.000 - 600.000 ανά έτος.

Οι ερευνητές λένε, πως η κυβερνητική ρύθμιση του 1996 που αποσκοπούσε στην πρόληψη της χρήσης των υπερήχων για τον προγεννητικό προσδιορισμό του φύλου, χλευάζεται ευρέως, επισημαίνοντας ότι οι λίγοι πάροχοι υπηρεσιών που προέβησαν στην εφαρμογή του έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :