Απογραφή με δήλωση δωρεάς οργάνων

Μεθαύριο 10 Μαΐου, ημέρα απογραφής από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και η ΕΛΣΤΑΤ προσπαθεί με την ευκαιρία, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τη δωρεά οργάνων, τους Έλληνες.


Το 2001 ήταν η πρώτη φορά που συνδυάστηκε η προώθηση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων, στο ευρύτερο κοινό, μέσω της Απογραφής Πληθυσμού, σημειώνοντας θετική ανταπόκριση.

Η ανακοίνωση του ΕΟΜ αναφέρει: "Φέτος, 10 χρόνια μετά, οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει Δωρητές Οργάνων, καλούνται και πάλι, αφού ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν θέση σε ένα κρίσιμο ζήτημα ζωής, αυτό της διαθεσιμότητας οργάνων προς μεταμόσχευση".

Οι απογραφείς θα φέρουν μαζί τους και θα διανέμουν το ειδικό έντυπο του Οργανισμού, τη "Φόρμα δήλωσης Δωρητή Οργάνων", που θα συμπεριλαμβάνεται στα έγγραφα Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών και θα έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο ενδιαφερόμενος τη συμπληρώνει και την αποστέλλει ο ίδιος στον ΕΟΜ, μέσω ΕΛΤΑ, δωρεάν, χωρίς γραμματόσημο.

Οι πολίτες, μετά την αποστολή της δήλωσής τους, θα λάβουν ταχυδρομικά από τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη σχετική Κάρτα Δωρητή Οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :