Πάμε σε εκλογές;

Παρά τις φήμες που από σήμερα άρχισαν να διαρρέονται περί αίτησης δημοψηφίσματος που θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι κατά πολύ «δραματικότερες».

Κανένας νόμος δεν υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να αιτηθεί δημοψηφίσματος από τον Κάρολο Παπούλια. Βεβαίως, θα τον ενημερώσει για τις συμμαχίες που δημιουργήθηκαν μετά τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς κομμάτων (και αποκομμάτων) και φυσικά θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προς τον «πατερούλη» που τόσο καρτερικά τον διατηρεί στην πρωθυπουργία και ουσιαστικά τον στηρίζει στο έργο της κατάρρευσης της χώρας…

Ο Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται φοβερά πιεσμένος και αρκετά ανήσυχος, ιδιαίτερα μετά την γνωστή παρέμβαση του Πάνου Καμμένου. Είναι σαφές πως θα επιχειρήσει μία ηρωϊκή έξοδο (αφού γνωρίζει επακριβώς τι έχει κάνει στον Ελληνικό λαό), που θα προσπαθήσει να την συνδυάσει με «δημοκρατική παρέμβαση», ενώ ταυτόχρονα θα «σκάψει ακόμη μεγαλύτερη τρύπα» για τον επόμενο πρωθυπουργό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται τις εκλογές πολύ σοβαρά, όμως ακόμη πιο σοβαρά τις σκέφτεται (σύμφωνα με πληροφορίες μας) ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την σημερινή έντονη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γεγονός είναι πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχτηκε έμμεση απειλή για ανακοίνωση εκλογών (γεγονός που σημαίνει ουσιαστική κατάρρευση της εθνικής οικονομίας με ταυτόχρονη αποχώρηση της στήριξης από την τρόικα…) με ευθύνη της Ν.Δ. λόγω άρνησης συναίνεσης!!!

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έδωσε εντολή άμεσης κατάρτισης λιστών υποψηφίων για εκλογές. Μάλιστα, αναφέρεται πως έδωσε όριο την Παρασκευή 27 Μαΐου!!! Η επιτακτική αυτή στάση του κυρίου Σαμαρά έφερε αναταραχή και είναι ενδεικτική της σοβαρότητας της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η Ν.Δ. ήδη ψάχνει για εκλογικούς αντιπροσώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα!!!
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :