Ο νέος ηγέτης της Αλ Κάιντα απειλεί με τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

Ο νεοδιορισθείς ηγέτης της Αλ Κάιντα Σαΐφ αλ-Αντέλ απειλεί πως θα πάρει εκδίκηση για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν με τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο. 

Ο πρώην στρατιώτης των αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων, ο οποίος αντικατέστησε τον σκοτωμένο πλέον κορυφαίο τρομοκράτη και επικεφαλή της Αλ Κάιντα, διέταξε τους οπαδούς του να "συνθλίψουν" την πόλη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Daily Mail.
"Πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης και πρέπει να συνθλιβεί," αναφέρει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ehsanullah Ehsan. "ο νέος ηγέτης μας ζήτησε ένα μεγάλο σχέδιο για το Λονδίνο."

Ως αντίδραση στις απειλές που εκτοξεύθηκαν για το Λονδίνο, η βρετανική αστυνομία (BTP) παίρνει νέα μέτρα με τα οποία θα επιτρέπεται στους αστυνομικούς να φέρουν όπλα στα τρένα, τους σταθμούς της πρωτεύουσας και τον υπόγειο. Η BTP σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει επιμορφωτικά προγράμματα για τα πυροβόλα όπλα ώστε να εκπαιδεύσει το προσωπικό της.
Την επόμενη εβδομάδα ο Γραμματέας μεταφορών Philip Hammond, αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο που αποσκοπεί στην προστασία της Βρετανίας από τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο διορισμός του Αλ-Αντέλ ως νέου επικεφαλή της τρομοκρατικής οργάνωσης επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των Ταλιμπάν και των ηγετών της Αλ Κάιντα, κοντά στα σύνορα του Πακιστάν-Αφγανιστάν, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση πως ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ είναι ένας από τους αρχηγούς ασφάλειας που είχε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και βρίσκεται από το 2001 στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους του FBI, επικηρυγμένος έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών ως αμοιβή για το κεφάλι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :