Βαριά τιμωρία σε Μουρίνιο

Αποκλεισμός πέντε αγωνιστικών είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ στον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποβλήθηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα για το Champions League, ενώ στη συνέχεια, στη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για εύνοια των "μπλαουγκράνα" από τους διαιτητές.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή τις ποινές της και ο προπονητής της "βασίλισσας" τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές, ενώ έχει ήδη εκτίσει την πρώτη, καθώς δεν κάθισε στον πάγκο στον δεύτερο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Επίσης, η τελευταία από τις πέντε αγωνιστικές είναι με αναστολή και θα την εκτίσει ο Μουρίνιο εφόσον παραβεί τους κανονισμούς μέσα στην επόμενη τριετία. Επίσης, στον «εκλεκτό» επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι θα χάσει τους πρώτους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας του την ερχόμενη περίοδο.

Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον Πέπε, για την αποβολή του στην αναμέτρηση της 27ης Απριλίου στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Δεδομένου, όμως, ότι δεν αγωνίστηκε στον αγώνα ρεβάνς της Βαρκελώνης, θεωρείται ότι έχει εκτίσει την ποινή του. Επίσης, η Ρεάλ καλείται να καταβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ για την απρεπή συμπεριφορά των οπαδών της.

Στο μεταξύ, η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Πίντο, ο οποίος αποβλήθηκε στον πρώτο ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως, από τη στιγμή που εξέτισε την πρώτη αγωνιστική της ποινής του στον αγώνα ρεβάνς, θα χάσει τον τελικό του Champions League στις 28 Μαΐου, καθώς και το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, στο οποίο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ΟΥΕΦΑ τονίζει στην ανακοίνωσή της πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν έφεση εντός τριών ημερών από τη λήψη του αιτιολογικού της απόφασης.
www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :