Αντιδράσεις για το απόσπασμα συνέντευξης του Στρος Καν

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί απόσπασμα συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι που προβλήθηκε την Τρίτη στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.
Στο επίμαχο απόσπασμα το οποίο δεν μεταδόθηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γαλλικού "canal +", ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίζεται να δηλώνει ότι "δουλέψαμε επί μήνες πριν (την προσφυγή) με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια". Υποστηρίζει ακόμη ότι "οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό".
 
Μ. Χρυσοχοΐδης: Ο Στρος Καν επιχειρεί να βγάλει την Ελλάδα από πάνω του
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM o υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Στρος Καν "δεν είναι παρθένα", αλλά ως έμπειρος, όπως είπε πολιτικός, επιχειρεί να βγάλει το πρόβλημα της Ελλάδας από πάνω του επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας.
 
ΝΔ: Πολιτικό κόλαφος για τον Πρωθυπουργό
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ, διά του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε "πολιτικός κόλαφο" για την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού τις εν λόγω δηλώσεις, αφού, όπως είπε, αποκαλύπτουν ότι, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό.
Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα "χωρίς υπεκφυγές".
"Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν" και ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ", μυστικά και υπόγεια, σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας το λαό. Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει", κατέληξε.
 
ΣΥΝ: Οι μάσκες έπεσαν
"Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, απέκρυπτε τα σχέδιά του, ενώ έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στη αγκαλιά του ΔΝΤ, ας υπάρξει ειλικρινής για έστω μια φορά", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης, καλώντας τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό ζητώντας του την έγκριση για τα νέα μέτρα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ.
 
Δημοκρατική Συμμαχία: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός
Για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και απουσία πολιτικού θάρρους, που όπως είπε, εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν και σήμερα το πολιτικό σύστημα οδήγώντας τους Έλληνες στη φτώχεια και την ανεργία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γ. Οικονόμου.
"Μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε αντί για τις δύσκολες αποφάσεις, τις ¨υπόγειες¨ συνεννοήσεις με τον κ. Στρος Καν. Το έκανε προκειμένου να αναιρέσει το "λεφτά υπάρχουν", αλλά και όλα όσα έλεγε και έπραττε το κόμμα του τα τελευταία 30 χρόνια", σχολίασε με αφορμή τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν. 
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :