Λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή ότι στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συντελείται εκτεταμένη νοθεία με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου ορίου. 

Η Επιτροπή, αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Σούρλα τα καύσιμα αυτά διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο. Ενώ και η Δικαιοσύνη, στις καταγγελίες του πρώην βουλευτή, έχει μάλλον κωλυσιεργήσει. 

"Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ' τους μισθούς και τις συντάξεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής. 

Ο κ. Σούρλας επίσης είπε: "Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν "έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;"." 

Όσο για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα ο κ Σούρλας φέρεται να είπε: "Είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλο-δημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Συκούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg". 

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Επιτροπής συνηγορούν υπέρ της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να καταλήγει: "Ανοίγουμε το φάκελο, προβαίνουμε σε ενέργειες για να συγκεντρώσουμε στοιχεία. Μετά απ' αυτό, θα δούμε τις παραπέρα κινήσεις μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια :