Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τις δράσεις κατά της εγκληματικότητας

"Καθημερινά περίπου 300 αστυνομικοί από την Τάξη, την Ασφάλεια, την Τροχαία (εποχούμενες περιπολίες από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., "Δ", "Ζ" - κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας, καθώς και στατικές δυνάμεις σε επίκαιρα σημεία) εκτελούν καθήκοντα αστυνόμευσης με συγκεκριμένο πλάνο εργασίας μόνο στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονται - συντονίζονται από συγκεκριμένους αξιωματικούς.
Επίσης, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παρεμπορίου, μόνιμη δύναμη 80 περίπου αστυνομικών που συνθέτει μικτά συνεργεία ελέγχου, σε καθημερινή μόνιμη βάση, δραστηριοποιείται σε σημεία και περιοχές που αναπτύσσεται το φαινόμενο.
Τα αποτελέσματα των αστυνομικών δράσεων και επιχειρήσεων παρακολουθούνται και αξιολογούνται σε καθημερινή βάση και αποτελούν τη βάση για την επαναξιολόγηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της ανάπτυξης των δυνάμεων με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις.
Τις τελευταίες εβδομάδες, πέραν από τις μόνιμες δυνάμεις, ενεργούνται σε καθημερινή βάση, σε όλες σχεδόν τις ώρες του 24ωρου, έκτακτες αστυνομικές εξορμήσεις από διάφορες Υπηρεσίες και επιχειρησιακούς σχηματισμούς καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται καθημερινά και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Σώματος.
Παράλληλα, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναπτύσσουν κοινές δράσεις με τους υπόλοιπους συναρμόδιους Φορείς (Δήμος Αθηναίων, ΣΔΟΕ, Υπηρεσίες Υγείας, Νομαρχία Αθηνών), ενώ ταυτόχρονα διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με κατοίκους, επαγγελματίες και φορείς του Κέντρου της Αθήνας όσο και με κοινότητες μεταναστών".
Δημοσίευση σχολίου