Με μικρή συμμετοχή οι πορείες για την Πρωτομαγιά


Με πολύ μικρή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα πορείες των εργαζομένων, που είχαν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα. Περιορισμένη όμως ήταν η προσέλευση του κόσμου και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, του Τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα μπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έκαναν λόγο για αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί στην περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις χωριστές συγκεντρώσεις και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των κατοίκων της Κερατέας.

Την ανάγκη για ενότητα του εργατικού κινήματος και έντασης των αγώνων τόνισαν στις δηλώσεις τους ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και ο αναπληρωτής Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης. Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι "η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους".

"Σε μια περίοδο που η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση πλήττει καίρια την αγορά εργασίας, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η στήριξη της εργασίας και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν προϋποθέσεις για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής", τονίζει σε μήνυμά της για την εργατική Πρωτομαγιά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη.
news.gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :