Εντοπίστηκε το κρυσφήγετο του πλέον καταζητούμενου τρομακράτη στη Ρωσία

Εντοπίστηκε η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης και ιθύνων νους για τη φονική έκρηξη στο αεροδρόμιο Domodedovo της Ρωσίας Doku Umarov, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο αρχηγός Ασφαλείας.
 
Τα μέσα ενημέρωσης έχουν εσφαλμένα αναφέρει πολλές φορές τη δολοφονία του Doku Umarov, ως αποτέλεσμα των διαφόρων ενεργειών των Ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας στο Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας, αλλά κάποια πρόσφατα τεστ DNA δεν επιβεβαίωσαν ότι είχε πράγματι σκοτωθεί.

Ο Doku Umarov έχει καταχωρηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες του κόσμου από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Ορίσθηκε επίσης ως τρομοκράτης από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2010. Ο Umarov ανέλαβε την ευθύνη για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού του τρένου Nevsky Express, το 2007, τις εκρήξεις στο Μετρό της Μόσχας το 2010 και την έκρηξη στο αεροδρόμιο Domodedovo τον Ιανουάριο του 2011.

Ο Αρχηγός ασφαλείας δήλωσε ότι ο Τσετσένος ηγέτης βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της αστυνομίας και πως οι κινήσεις του παρακολουθούνται συνεχώς, αναφέροντας επίσης πως οι ρωσικές αρχές ετοιμάζουν άμεσα μια επιχείρηση για τη σύλληψη του τρομοκράτη ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :