Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά- Παπανδρέου

Λαβή για ποικίλα σενάρια και ερμηνείες σχετικά με το περιθώριο να υπάρξει συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, δίνει η επιβεβαίωση, ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, οι κκ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εν μέσω των συζητήσεων και παροτρύνσεων για εθνική συναίνεση, ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά και είχαν μια χαλαρή συζήτηση, παραμονή του Ζαππείου ΙΙ, χωρίς όμως να υπάρξει κάτι ουσιαστικό. 

«Πράγματι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Δεν έχουμε λόγο να το διαψεύσουμε, από τη στιγμή που το διαρρέει το ΠαΣοΚ» ανέφερε στο «Βήμα» πριν από λίγο υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του «Βήματος», ο κ. Σαμαράς φέρεται να του είπε: «Εγώ αύριο θα καταθέσω μια ολοκληρωμένη πρόταση για έξοδο από την κρίση». Από τη Ν.Δ. δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις, από τη στιγμή που, όπως λένε, η διαρροή για την τηλεφωνική επικοινωνία, έγινε από το ΠαΣοΚ. 

Πάντα, με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να παρακολουθήσει την παρουσίαση του Ζαππείου ΙΙ και να εξετάσει αναλυτικά την πρότασή του.

Απλά, άλλα κορυφαία στελέχη που ανήκουν στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. εκτιμούσαν, ότι ο κ. Σαμαράς, ότι είχε να πει στο Ζάππειο το είπε». Η επισήμανση αυτή γίνεται στα όσα συζητούνται για την ανάγκη να δώσει συναίνεση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συνομιλητές του κ. Σαμαρά, αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ξεκάθαρα στο Ζάππειο για το πώς πρέπει να υπάρξει συναίνεση. Μάλιστα υπενθυμίζουν, ότι η πρόταση της Ν.Δ. το Ζάππειο ΙΙ, είναι η βάση για συζήτηση και όχι μια αποσπασματική υιοθέτηση τμήματος του γαλάζιου σχεδίου. 

Πάντως ανεξάρτητα από την προσπάθεια της Ν.Δ. να μη δώσει ιδιαίτερη σημασία στη συνομιλία των δυο ανδρών, για ευνόητους λόγους, η επικοινωνία τους έχει ξεχωριστή σημασία, στο σημερινό πολιτικό κλίμα και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :