Δεν θα διαβιβάσει ο Καστανίδης στη Βουλή τα ονόματα των βουλευτών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, μετά από αίτημα που είχαν υποβάλει οι βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Παύλος Μαρκάκης, κατά τη διάρκεια της διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επικαλούμενος τα πνευματικά δικαιώματα.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, με αντίστοιχες ερωτήσεις κάλεσαν την κυβέρνηση να διαβιβάσει στη Βουλή τον κατάλογος με τα ονόματα.
 
Ο κ. Καστανίδης ενημερώνοντας τους βουλευτές, αναφέρει στο απαντητικό έγγραφο του: "Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων". "Έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα, είτε στην Ολομέλεια".
 
Με την ερώτηση του ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης είχε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει αν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στη σύνταξή τους και είχε ζητήσει να ενημερωθεί από την κυβέρνηση, αν ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί από την κυβέρνηση υψηλές κρατικές θέσεις. Επίσης ο βουλευτής καλούσε με την ερώτησή του να απαντήσουν τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με ποιο νομικό τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να κάμψει τα νομικά ερείσματα, στα οποία στηρίζονται τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών για εξίσωση των μισθών τους με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων και αν η Κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία να μην εφαρμοστεί το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής ώστε να τερματιστεί ο αυτοματισμός σύνδεσης αποδοχών βουλευτών και ανωτάτων δικαστικών.
 
Να διαβιβαστεί στη Βουλή η λίστα των ονομάτων των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, είχε ζητήσει, με ερώτηση του και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης. "Μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία συνιστά η γνωστοποίηση ότι 850 συνταξιούχοι βουλευτές εγείρουν αξιώσεις καταβολής αναδρομικών, ανάλογων με αυτών που έλαβαν και οι δικαστικοί", είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισημαίνοντας ότι "έχει ξεκινήσει μια τεράστια σεναριολογία για το ποιοι μπορεί να είναι οι συνταξιούχοι βουλευτές με αυτές τις αξιώσεις", φαινόμενο που μπορεί άδικα να στοχοποιεί συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα εκείνων που διεκδικούν χρήματα αναδρομικά. Ο κ. Μαρκάκης είχε επιπλέον επισημάνει ότι σύμφωνα με υπολογισμούς, τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :