Τα "γυρίζει" ο Στρος Καν

Η ανακοίνωσή του το ΔΝΤ, σχετικά με την επικοινωνία Παπανδρέου-Στρος Καν, λέει πως "δεν υπήρξε καμία συζήτηση με τις Ελληνικές αρχές και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια πριν από την επίσημη υποβολή αιτήσεως που έκανε η Ελλάδα, στα τέλη Απριλίου του 2010. "Είμαστε πάντα σε επαφή με τα κράτη μέλη μας και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας" αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Το Ταμείο υποστηρίζει "ότι εδώ και έναν χρόνο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έχει δηλώσει πως μέχρι να κατατεθεί η αίτηση (της Ελλάδας) δεν είχαμε συζητήσεις οικονομικής φύσεως", και η ολοκληρώνει επισημαίνοντας ότι αυτό που συνέβαινε στις επαφές μεταξύ των δυο πλευρών ήταν ότι "στελέχη του Ταμείου πρόσφεραν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα της τελευταίας". 

"Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή".

Αν υποθέσουμε όμως πως έχουν έτσι τα πράγματα, το ερώτημα που παραμένει είναι τι είδους ήταν αυτή η τεχνογνωσία που ζήτησε η Ελλάδα δεδομένου ότι ο ίδιος ο επικεφαλής του οργανισμού δήλωσε σε συνέντευξη στο γαλλικό canal+ ότι "το θέμα έκλεισε μέσα σε 15 ημέρες" όταν η Ελλάδα απηύθυνε αίτημα για βοήθεια, καθώς είχε ήδη προηγηθεί προεργασία μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :