Blogger βρίσκει και δημοσιεύει έγγραφα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

[Νέα Υόρκη]. Σύμφωνα με το Associated Press ένας blogger στην Αμερική βρήκε μια σειρά εγγράφων που περιελάμβαναν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πεταμένα σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από ένα αστυνομικό τμήμα κοντά στην πλατεία Τάιμς και τα δημοσίευσε την Παρασκευή! 

Τα έγγραφα με τίτλο "Cobra Task Force Deployments" φέρουν τη σφραγίδα "law enforcement sensitive" και εκθέτουν λεπτομερώς την ανάπτυξη 20 αστυνομικών. 

"COBRA" σημαίνει διάταγμα χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών επιγνώσεων και είναι ένα χρηματοδοτούμενο ομοσπονδιακό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί αίθουσες διδασκαλίας και ασκήσεις για να διδάξει σε αξιωματικούς που περιπολούν πώς να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σε ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές. 

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Νέα Υόρκης Paul Browne, δήλωσε πως η δημοσίευση των εγγράφων δεν προκάλεσε παραβίαση της ασφάλειας. "Το φύλλο της ανάθεσης πετιέται την ημέρα που οι αναθέσεις έχουν ολοκληρωθεί", είπε. "Θα προτιμούσαμε βέβαια να είχε δοθεί άδεια ή να είχε διατεθεί πιο διακριτικά, αλλά η ανακάλυψή από έναν ''δύτη σκουπιδοτενεκέδων'' δεν εγκυμονεί καμία απειλή για το κοινό ή οποιονδήποτε άλλο" πρόσθεσε. 

Οι οκτώ σελίδες περιλαμβάνουν ένα χάρτη της πλατείας Times Square όπως επίσης και οδηγίες για τον έλεγχο των οχημάτων και λεπτομερή αναφορά για το τι θα πρέπει να προσέχουν οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των οχημάτων. 

Ο Blogger Bucky Turco, λέει από την πλευρά του, πως βρήκε τα έντυπα διπλωμένα κατά το ήμισυ και τακτοποιημένα, στο κάτω μέρος ενός κατά τα άλλα άδειου πράσινου κάδου απορριμμάτων, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα, την Πέμπτη.

"Μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι εδώ είμαστε, τρία τετράγωνα από αυτόν που θεωρείται ακόμα ο νούμερο 1 στόχος της Νέας Υόρκης", είπε ο blogger. "Αυτό όμως που πραγματικά με ενοχλεί είναι ότι ξοδεύουμε όλα αυτά τα χρήματα στους "car plate readers" (αναγνώστες πινακίδων) και στο τέλος, κάποιος τύπος αφήνει ένα τέτοιο έγγραφο έξω έτσι εκτεθειμένο..." πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :