Πρώην πράκτορας της CIA:"Ο Μπιν Λάντεν πέθανε πριν τρία χρόνια από νόσο"

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πέθανε τρία χρόνια πριν οι αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοινώσουν επίσημα τον θάνατό του, λέει πρώην πράκτορας της CIA που ζει σήμερα στην Τουρκία. 

"Ήξερα τους Τσετσένους φύλακες του Μπιν Λάντεν πολύ καλά", δήλωσε ο ίδιος ο Berkan Yashar, στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό "channel one". 

"O Samy, o Ayub και o Mahmud ήταν μαζί του μέχρι το τέλος. Θυμάμαι πολύ καλά την ημερομηνία αυτή, καθώς υπήρχαν τρία εξάρια σ 'αυτήν - 26 Ιουνίου 2006. Αυτοί οι τρεις άνδρες, καθώς και δύο μουσουλμάνοι από το Λονδίνο και δύο από τις ΗΠΑ, είδαν τον Μπιν Λάντεν νεκρό. Ήταν σοβαρά άρρωστος πριν το θάνατό του. Άρχισε να ξεθωριάζει το δέρμα και τα οστά του. Οι τρεις Τσετσένοι έπλυναν το σώμα του πριν το θάψουν." 

Ο Yashar είπε επίσης ότι την παραμονή της 2ας Μαΐου, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ο Μπιν Λάντεν είχε σκοτωθεί, οι Αμερικανοί βρήκαν μόνο τον τάφο του Μπιν Λάντεν στην περιοχή των συνόρων Αφγανιστάν-Πακιστάν και αμέσως "στήσανε" μία επιχείρηση. 

Σύμφωνα με τον Yashar, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις άρχισαν να κυνηγούν τους Τσετσένους φρουρούς του Μπιν Λάντεν, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπιν Λάντεν που έγινε για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο του 2008. 

Τον τελευταίο από αυτούς, τον Samy, εντόπισαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα πως ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Ο Berkan Yashar πιστεύει ότι ο Samy τους οδήγησε στον ακριβή τόπο της ταφής.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα στο ρωσικό κανάλι, ο Berkan Yashar είπε ότι μετά από όλες τις πρόσφατες εξελίξεις, φοβάται για τη ζωή του.
Δημοσίευση σχολίου