Τι είπαν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα μετά την σύνοδο του Eurogroup

Οι Ευρωπαίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εκταμιευτεί η πέμπτη δόση του δανείου, ύψους 12,5 δισ. ευρώ, για την Ελλάδα, θέτοντας ως όρους την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων -τουλάχιστον των δύο κομμάτων εξουσίας- και την αφοσίωση στο μνημόνιο. 

Παρακάτω είναι μερικές παρατηρήσεις και σχόλια των Ευρωπαίων για την Ελλάδα μετά από τις συνομιλίες τους τη Δευτέρα. 

Επίτροπος Όλι Ρεν για την Ελλάδα:
"Η αποστολή της ΕΕ της τρόικας και του ΔΝΤ θα συνεχίσει την επανεξέταση του προγράμματος, καθώς υπάρχουν ακόμα ορισμένα κενά που πρέπει να καλυφθούν, ιδίως όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα... οφείλει να εξακολουθεί να επιταχύνει την εφαρμογή των αποφάσεών της των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, να τεκμηριώσει, καθώς και να ξεκινήσει την εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που κοστολογούνται περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ και να τα πράξουν αυτά χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.” 

Ζαν Κλοντ Τρισέ για την Ελλάδα: 
"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Ελλάδα και σε σχέση με την Ελλάδα. Είμαστε ικανοποιημένοι, κι ευτυχής που βλέπουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα σε πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα της επιτρέψουν να συμμορφωθεί με τα δημοσιονομικά ανώτατα όρια για το 2011 τα οποία είχαμε συμφωνήσει όταν ξεκινήσαμε το Ελληνικό πρόγραμμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια :