Τώρα το Facebook και στη... μπύρα σου!!!

"Find and... Drink with us on Facebook!!"
Κι όμως δε σας γελούν τα μάτια σας!! Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς μπύρας στον κόσμο, έχει καταλήξει σε ένα ακραιφνώς πρωτότυπο τέχνασμα διαφήμισης. Τώρα απλά ανοίγοντας ένα μπουκάλι μπύρας, μπορείτε αυτόματα να συνδέεστε στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, ώστε να γνωρίζουν οι φίλοι σας ότι "το πάρτι έχει αρχίσει"!
Αυτό θα είναι δυνατό μέσω μιας συσκευής Bluetooth που θα είναι ενσωματωμένη στο ανοιχτήρι μπουκαλιών, η οποία θα στέλνει αυτομάτως ένα online μήνυμα μέσω του κινητού σας τηλεφώνου στην παρέα σας. Tο Facebook από τη μεριά του θα αναλαμβάνει μέσω μιας αυτοματοποιημένης εφαρμογής να ενημερώνει ταυτόχρονα όλους τους φίλους σας που βρίσκονται κοντά σας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά σας. 

Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος, ότι εάν επαναλαμβάνετε συχνά, αυτή τη δραστηριότητα, μπορεί να ανιχνευτεί από οργανισμούς συλλογής δεδομένων (data-collecting agencies) ή και από προφίλ οικοδόμησης οντοτήτων (profile-building entities) και να επιφέρει άσχημα επακόλουθα. 
Θα μπορούσε για παράδειγμα να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες, όπως αύξηση χρέωσης ποσοστών ασφάλισης από τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς θα μπορούν κάλλιστα να ισχυριστούν, πως έχετε προβλήματα αλκοολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :