Πίστα Formula 1 στην Πάτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενέκρινε τη δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1 στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, επένδυση που ανέρχεται σε 94,6 εκατ. ευρώ και επιδοτείται κατά 30,5%, εντάσσοντας το έργο στον προηγούμενο επενδυτικό νόμο.

Η μελέτη, προβλέπει τη δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1 διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων. Η πίστα θα είναι κατάλληλη να φιλοξενεί τη λειτουργία αγώνων αυτοκινήτων F1, αγώνων μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike, καθώς επίσης και αγώνων πρωταθλήματος καρτ.
Θα μπορεί παράλληλα να φιλοξενεί αγώνες και άλλων κατηγοριών, όπως επίσης, να και χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η εταιρία που υπέβαλε το επενδυτικό σχέδιο είναι η "Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε." σύμφωνα με το οποίο η έκταση επιφάνειας είναι 928,5 στρέμματα, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας - Βαλμαντούρας, και θα απέχει 20 χιλιόμετρα ΝΑ της Πάτρας. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να διαρκέσει 36 μήνες.

Το νέο αυτό επενδυτικό σχέδιο, αναμένεται να δημιουργήσει 497 νέες θέσεις εργασίας όπως επίσης και σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :