Δεύτερη "επίθεση" σε δίκτυο της Sony;

Στο κλείσιμο ενός ακόμα δικτύου της προχώρησε η Sony Corp., εν μέσω μιας ευρείας έρευνας για κρούσματα πειρατείας.

Συγκεκριμένα, το Sony Online Entertainment διέκοψε τις υπηρεσίες του, προκαλώντας ανησυχίες για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων περίπου 25 εκατ. χρηστών παγκοσμίως.

Δυο εβδομάδες νωρίτερα, η Sony είχε διακόψει τη λειτουργία του PlayStation Network, έπειτα από παραβίαση στοιχείων όπως ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεως ενδεχομένως και αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η διακοπή λειτουργίας του Sony Online Entertainment, εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνται ήδη και πως δεν πρόκειται για ξεχωριστό περιστατικό.

"Διακόψαμε προσωρινά τις υπηρεσίες του SOE σε συνέχεια της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με την επίθεση του Απριλίου", δήλωσε η Michele Sturdivant, εκπρόσωπος της εταιρείας. "Δεν πρόκειται για δεύτερη επίθεση".

Επιπλέον, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Sony διέψευσε τα δημοσιεύματα που έλεγαν πως οι hackers προσπάθησαν να εκβιάσουν την εταιρεία, ζητώντας λεφτά έναντι τις λίστας με τους κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Howard Stringer, δέχτηκε έντονη κριτική καθώς την Κυριακή η εταιρεία είχε ανακοινώσει μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου.
Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :