Για 10η ημέρα στις πλατείες οι "Αγανακτισμένοι"

Κι όμως είναι ακόμα εκεί. Οι Αγανακτισμένοι μετρούν πλέον τις ημέρες διαδηλώσεων στο Σύνταγμα και στις υπόλοιπες πλατείες της Ελλάδας με διψήφιους αριθμούς και δείχνουν κάθε ημέρα και πιο δυνατοί. Την Παρασκευή, όπως και κάθε ημέρα, το ραντεβού ήταν στις 18:00.

Όμως, περίπου στις 20:00, με τη δύση του ηλίου, έφτασε ξανά ο κύριος όγκος των πολιτών που διαδηλώνουν. Το… ιππικό, δηλαδή οι αναβάτες με τις μηχανές, έκαναν και σήμερα πορεία και κατέληξαν στο «σημείο μηδέν», ενώ πιστοί στο ραντεβού τους είναι και οι ποδηλάτες, οι οποίοι οργανωμένα πέρασαν τις βραδινές ώρες από το Σύνταγμα.

Περίπου 1.700 δικυκλιστές που ξεκίνησαν από το Περιστέρι έφτασαν στις 20:20 στο Σύνταγμα και αποθεώθηκαν, αφού με τα... γκάζια του ξεσήκωσαν το πλήθος των Αγανακτισμένων. Παράλληλα, στην πλατεία βρέθηκαν και 3.000 μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία προηγουμένως πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια.

Περίπου στις 22:30 η πλατεία Συντάγματος απέκτησε ξεχωριστό χρώμα. Οι ποδηλάτες πέρασαν από το σημείο μηδέν και έδωσε το δικό τους ξεχωριστό και δυναμικό "παρών". Ο κόσμος άνοιξε δρόμο και από το ενδιάμεσο αμέτρητα ποδήλατα έκαναν τη δική τους παρέλαση.

Να σημειωθεί ότι όλοι έχουν στρέψει την προσοχή και το ενδιαφέρον τους την Κυριακή, όπου υπάρχει το δεύτερο πανευρωπαϊκό κάλεσμα. Εκεί αναμένεται το Σύνταγμα να μετατραπεί σε… λαοθάλασσα Αγανακτισμένων.

Τέλος, τα μέτρα ασφαλείας, μετά τον αποκλεισμό της Βουλής και τα γιουχαΐσματα, και τα περιστατικά σε Κέρκυρα και Αργυρούπολη, έχουν αυξηθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι η συγκέντρωση και η διαμαρτυρία δεν παραμένει καθ’ όλα ειρηνική και χωρίς επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :