"Δεν ψηφίζουμε και ας πέσουμε" λένε 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πραγματικές και όχι θεωρητικές είναι πλέον οι πιθανότητες να πέσει η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Οικονομικού Σχεδίου.

Τουλάχιστον 6 βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι "Δεν το ψήφίζουν και αυτό είναι οριστικό", ενώ ένας από αυτούς ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης ήδη δήλωσε ευθέως σε ραδιοφωνικό σταθμό ( ΒΗΜΑ 99,5) ότι «δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου. Θα το καταψηφίσω. Γνωρίζω ότι θα διαγραφώ. Τα έχω μετρήσει όμως όλα έως και την τελευταία λεπτομέρεια».

Yπάρχουν άλλοι 8, οι οποίοι έχουν επίσης δηλώσει ότι "Το σκέφτονται πολύ σοβαρά αν θα το ψηφίσουν, αλλά είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς να καταλήξουν σε θετική απόφαση".

Και για τους 14 γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από το Μαξίμου για να τους μεταπείσει και να επιβιώσει η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση όμως η οποία πρακτικά δεν υφίσταται αυτή την στιγμή σε επίπεδο λήψης αποφάσεων θυμίζοντας την κυβέρνηση Καραμανλή των τελευταίων ημερών.

Μόνο που τότε το spread ήταν στις 140 μονάδες και το επιτόκιο δανεισμού στο 3,5%!.

Ο κ. Αθανασιάδης εδώ και αρκετό καιρό δήλωνε ότι διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και μόλις σήμερα εξεδήλωσε δημοσίως την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο: «Πουλάμε μία κερδοφόρα επιχείρηση, αντί πινακίου φακής. Για μένα η περιουσιακή αξία της ΔΕΗ είναι πάνω από 16 δισ. ευρώ και τα υπολογίζουν σήμερα στα 2,4 δισ. Δεν μπορώ να στηρίξω αυτή την πώληση, γι΄ αυτό αποφάσισα να καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο. Γενικά είμαι αντίθετος στις πωλήσεις κερδοφόρων ΔΕΚΟ. Η ΔΕΗ είναι ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση εάν υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμό, τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση απολέσει την δεδηλωμένη ο κ. Αθανασιάδης είπε: «Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα. Εγώ υπηρετώ τις αξίες μου και θα πράξω το καθήκον μου, αυτό που συμφέρει την χώρα. Εάν δοθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες επενδυτές τότε τα τιμολόγια θα εκτοξευθούν».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr πιθανότατα δεν θα φτάσει καν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η κυβέρνηση αν είναι βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί και μπορεί να διαλυθεί η Βουλή (η οποία την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές οχυρώνεται με ατσάλινα κιγκλιδώματα εν όψει της αυριανής ημέρας) και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :