Γ. Κουτρουμάνης: Έρχονται νέα μέτρα 1,7 δις για το 2011

«Υπάρχουν νέα μέτρα για το 2011 αλλά δεν είναι τα μέτρα αυτά όλα μέτρα τα οποία αφορούν περικοπές κοινωνικών επιδομάτων.
 
Είναι μέτρα που αφορούν περιστολή των δαπανών για το φάρμακο, περιστολή δαπανών για τους κλάδους υγείας των ταμείων, και υπάρχουν αποτελέσματα πλέον μέσα από τη διασταύρωση στοιχείων, που ναι υπάρχει περικοπή επιδομάτων, περικοπή ΕΚΑΣ, περικοπή επιδομάτων αναπηρίας τα οποία κακώς δίνονται γιατί μέχρι σήμερα το σύστημα δεν είχε την δυνατότητα να διασταυρώσει τα στοιχεία.

Μέσα από τη διασταύρωση έχουμε εντοπίσει χιλιάδες συνταξιούχους ή επιδοματούχους που δεν δικαιούνταν τα συγκριμένα επιδόματα και τις παροχές. Μόνο στον ΟΓΑ κατά την απογραφή εντοπίσαμε 8100 περίπου συνταξιούχους οι οποίοι δεν δικαιούνται την σύνταξη», απήντησε ερωτώμενος αν ισχύουν πληροφορίες για μέτρα ύψους 1,7 δις., ο νέος Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, που μίλησε στον ΑΝΤ1 97,2.

Σχολιάζοντας το νέο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα, τόνισε πως «πιστεύω ότι είναι ένα σχήμα δυναμικό που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνουμε εδώ και μήνες.

Είναι ένα σχήμα που πιστεύω ότι είναι πιο αποτελεσματικό, και η σύσταση της κυβερνητικής επιτροπής βοηθά στο συντονισμό της κυβέρνησης….

Η ένταση της προσπάθειας απαιτεί ένα διευρυμένο σχήμα, εγώ δεν είμαι της άποψης ότι μπορούμε με 11 ή 12 Υπουργούς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όταν μάλιστα στη χώρα αυτή υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τη διοίκηση.

Είμαστε μια χώρα διαφορετική (από την Πορτογαλία) που δεν μπορεί κανείς να υπερηφανεύεται για το κράτος που έχουμε δημιουργήσει, το μεταπολιτευτικό κράτος και τη διοίκηση, και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια».
newsbomb.gr
Δημοσίευση σχολίου