Ισπανία: Συνελήφθησαν 3 χάκερ της οργάνωσης "Ανώνυμοι"


Τρία μέλη της οργάνωσης των Ανώνυμων που επιδίδονται σε “κυβερνοεπιθέσεις”, συνελήφθησαν στην Ισπανία από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ενώ κατηγορούνται για επιθέσεις σε κυβερνητικές και εταιρικές ιστοσελίδες.

Τρεις "κυβερνοπειρατές" που φέρονται να είναι οι υπεύθυνοι της διεθνούς οργάνωσης "Ανώνυμοι" για την Ισπανία συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και την Αλμερία.

Οι χάκερς ήταν "ειδικοί", ικανοί να "κρυπτογραφούν" τις δοσοληψίες τους, εξήγησε ο Μανουέλ Βάσκεθ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ισπανικής αστυνομίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει την επιχείρηση αυτή, την πρώτη εναντίον των "Ανώνυμων" στην Ισπανία.

Οι δύο από τους συλληφθέντες δεν είχαν ιντερνετική σύνδεση στο σπίτι τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό γινόταν για να μην κινήσουν υποψίες.

Συνδέονταν στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο των γειτόνων τους.

Ακόμα στο σπίτι του ενός από τους τρεις κυβερνοπειρατές, στο Χιχόν της βορειοδυτικής Ισπανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν σέρβερ από τον οποίο έγιναν οι επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων στην Αίγυπτο, την Αλγερία, τη Λιβύη, το Ιράν, τη Χιλή, την Κολομβία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ο 31χρονος άνδρας, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αλμερία, πιστεύεται ότι ήταν αυτός που συντόνιζε τις επιθέσεις.

Οι κυβερνοπειρατές κατηγορούνται ακόμη ότι πρόσφατα εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον των ιστοσελίδων του ισπανικού κοινοβουλίου, της αστυνομίας της Καταλονίας, της ισπανικής Εκλογικής Επιτροπής και του συνδικάτου UGT.
www.roufianos.com
Δημοσίευση σχολίου