Νέo Πανευρωπαικό ραντεβού των Αγανακτισμένων την Κυριακή 5/6

Κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου, απευθύνουν τα μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων" σε όλη την Ευρώπη. Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας οργανώνονται και πάλι στις κεντρικές πλατείες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Στην πρώτη "Ευρωπαϊκή Επανάσταση", όπως έχει ονομαστεί η κινητοποίηση, στο κέντρο της Αθήνας ξεχύθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και κατά κοινή ομολογία ήταν μία πρωτοφανής σε όγκο συγκέντρωση.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και την περασμένη Τρίτη είχαν δημιουργηθεί 18 επιτροπές οργάνωσης που ασχολούνται με πιο εξειδικευμένα θέματα, όπως η τεχνική υποστήριξη της γραμματείας, νομικά θέματα, καθαρισμός και περιβάλλον, σίτιση, εξορμήσεις και διανομή φυλλαδίων, μετάφραση κτλ.

Στα παρτέρια της πλατείας Συντάγματος έχουν στηθεί πάνω από 25 σκηνές, με ανθρώπους που διανυκτερεύουν καθημερινά σ’ έναν χώρο που έχει πλέον μετατραπεί σε βήμα ανοιχτών συνελεύσεων, όπου ο καθένας μπορεί να πάρει τον λόγο για τρία λεπτά για να εκφράσει τις απόψεις του.

Η κάθε ιδέα τίθεται σε ανοιχτή ψηφοφορία και μέσω από την διαδικασία αυτή προκύπτει και η ατζέντα της επόμενης ημέρας. Οι υπό-επιτροπές συνεδριάζουν ξεχωριστά και σε διαφορετικές ώρες, κυρίως το απόγευμα στις 6 μ.μ. και στις 7 μ.μ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήδη έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες δράσεις και καλέσματα μέσα στον Ιούνιο, με συγκεντρώσεις και ομιλίες στον Πεδίον του Άρεως, την Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, την Πλατεία Κλαυθμώνος, στα Προπύλαια και στην Σοφοκλέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :