Δέκα μέτρα "φωτιά" στις τσέπες των εργαζομένων για την 5η δόση - "Μαχαίρι" σε μισθούς, αφορολόγητο, επιδόματα

Σκληρό “μαχαίρι” έρχεται στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, των συντάξεων και των μισθών του ιδιωτικού τομέα, έρχεται να βάλει η κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα της εξασφάλισης της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν 6,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με ρεπορταζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του Βήματος, τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι:

-Μείωση 8% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

-Μείωση 2% στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων

-Μείωση 2-4% στις υψηλές συντάξεις

-Μείωση του αφορολόγητου ορίου από 12.000 ευρώ σήμερα στις 6.000 ευρώ - για τους ελεύθερους επαγγελματίες και περιορίζεται στις 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς.

-Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μειώνοντας το όριο επιβολής ΦΑΠ από τις 400.000 ευρώ στις 300.000 ή 350.000 ευρώ

-Έκτακτη εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, πολυτελών ΙΧ άνω των 2000 κυβικών, ακόμη και επί των ιδιοκτησιών που έχουν πισίνες.

-Εισφορά 3% επί των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ των ανέργων

-Αύξηση στο 3%, από 1% σήμερα, της εισφοράς επί των αποδοχών των ιδιωτικών υπαλλήλων υπέρ των ανέργων

-Μείωση στο μισό του κίνητρου απόδοσης που κυμαίνεται από 57-100 ευρώ το μήνα και πλέον περιορίζεται στα 28 ως 50 ευρώ το μήνα

-Αύξηση κατά 40% στο ΛΑΦΚΑ για όλες τις συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ.

Περικοπές θα υπάρξουν και στις υψηλές - πρόωρες συντάξεις της ΔΕΗ και όλων των ΔΕΚΟ ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές συμβάσεις προβλέπονται ότι θα επιβληθούν το Σεπτέμβριο.
Δημοσίευση σχολίου