Πρέπει να περάσει πρώτα το μεσοπρόθεσμο για να πάρουμε την 5η δόση

Πρέπει να περάσει πρώτα το μεσοπρόθεσμο για να πάρουμε την 5η δόση, αναφέρει η Guardian. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης υποστηρίζουν ότι η Αθήνα χρειάζεται να λάβει πρώτα τα μέτρα λιτότητας προκειμένου να καταβληθεί η 5η δόση, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Guardian». 

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ανέβαλαν την τελική απόφαση για καταβολή της δόσης ύψους 12 δις ευρώ. «Η Αθήνα πρέπει να εξαναγκαστεί να λάβει μέτρα λιτότητας», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών πραγματοποίησαν συνάντηση στο Λουξεμβούργο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε μία προσπάθεια να σχεδιάσουν τη δομή ενός νέου τριετούς πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα. Η λύση που θα ακολουθηθεί «θα πρέπει να πείσει ευρωπαϊκές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στο υπέρογκο χρέος της χώρας», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς είπε ότι η τελική απόφαση σχετικά με τα 12 δις ευρώ, τα οποία η Ελλάδα αγωνιωδώς χρειάζεται, θα παρθεί στις αρχές Ιουλίου και εξαρτάται από το κατά πόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα επιβιώσει από τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης», αναφέρει η «Guardian».

«Για να κινηθούμε προς την πληρωμή της επόμενης δόσης χρειάζεται να είμαστε σίγουροι ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και θα υποστηρίξει το πρόγραμμα», είπε ο Βέλγος πολιτικός.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τόνισε ότι «Έχουμε συμφωνήσει σήμερα ότι η συνεισφορά (του ιδιωτικού τομέα) πρέπει να είναι εθελοντική». «Εάν στοχεύεις σε μία εθελοντική συμμετοχή δεν μπορείς να οριστικοποιήσεις από πριν τι μέγεθος θα έχει αυτή», είπε. «Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με τους ιδιώτες πιστωτές», συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ. 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :