Η Ελλάδα όπως οι Ιρλανδικές τράπεζες να "κουρέψει" 90% το χρέος της!

ΤΡΕΙΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΩΣ 90% ΤΟΥ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ;

Εδώ και πάνω από 1 χρόνο η εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, έχει πλασαριστεί προς τον ελληνικό λαό, ως ο "μονόδρομος" που εξασφαλίζει την αποτροπή της "χρεοκοπίας" και της "πτώχευσης" της χώρας, μαζί με όλες τις δήθεν φοβερές και τρομερές συνέπειές τους!

Παράλληλα, οποιαδήποτε ριζοσπαστική εναλλακτική πρόταση, όπως η διακοπή αποπληρωμής και η διαγραφή του χρέους, λοιδορείται, από το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο, ως ανεδαφική, καταστροφική και εντέλει ανεύθυνη...

Φαίνεται, όμως πως, η αντιμετώπιση είναι τελείως διαφορετική, όταν πρόκειται για...τις τράπεζες! Συγκεκριμένα, τρεις ιρλανδικές τράπεζες, ανακοίνωσαν την Τετάρτη (01.06), πως θα προβούν στη διαγραφή έως και 90% στην αξία των ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης, τα οποία είχαν εκόσει στο παρελθόν. Και όλα αυτά, όχι μόνο με την άνοχη, αλλά και με την αποφασιστική υποστήριξη (βλέπε παρακάτω) της ίδιας της ιρλανδικής κυβέρνησης!

Φυσικά, οι διαγραφές και τα μεγάλα κουρέματα του χρέους δεν αφορούν μόνο τράπεζες αλλά και χώρες. Η Ίσκρα, έχει αναδείξει τα πραδείγματα τόσο της Αργεντινής και της Ισλανδίας, οι οποίες αρνήθηκαν να πληρώσουν το χρέος τους χωρίς όμως να έχουν αρνητικές, παρά μόνο θετικές συνέπειες από την επιλογή τους αυτή!

Με αυτήν την έννοια, η ίδια η ζωή, αποδεικνύει πως η πολιτική πρόταση της Ίσκρα, για τη διαγραφή του χρέους (η τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του), όχι μόνο δεν είναι ανεύθυνη, αλλά αποτελεί και μοναδική προϋπόθεση για μια διαφορετική, ελπιδοφόρα και αξιοπρεπή πορεία της χώρας!
Δημοσίευση σχολίου