Μυστικές συναντήσεις Καντάφι- Ελλάδας

Το καθεστώς Καντάφι πραγματοποίησε κρυφές συναντήσεις με την ηγεσία της Ελλάδας, σχετικά με την χρήση των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτελούν μέρος των περιουσιακών στοιχείων του καθεστώτος και του οποίου ο λογαριασμός, έχει παγώσει στο εξωτερικό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά, για τις ανάγκες του εμφυλίου πολέμου.

Οι εκπρόσωποι του καθεστώτος ανέφεραν ότι αυτό γεγονός αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την έναρξη ειρηνικών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent» οι συνομιλίες διεξήχθησαν στην Τρίπολη μεταξύ της ελληνικής ομάδας, με επικεφαλής πρώην διπλωμάτη, προσκείμενο στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και εκπροσώπων του λιβυκού καθεστώτος, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρωθυπουργός Αλ Μπαγντάτ αλ Μαχμούντι.


Αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών, υπήρξε ένα μνημόνιο αλληλοκατανόησης, το οποίο παραμένει ανενεργό, επειδή η γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η συμφωνία αυτή θα έδινε νομιμότητα στον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, για την παραμονή του στην εξουσία, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :