Παπούλιας: Να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας

"Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας", δήλωσε, εμφανώς ανήσυχος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο κ.Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι "οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς" και προέβλεψε ότι "η ευθύνη θα είναι συλλογική και δεν θα εξαιρεθεί κανείς".

Αναφέρθηκε ακόμη στα χθεσινά επεισόδια, λέγοντας: "αυτό που φάνηκε χθες από τις εκδηλώσεις του πλήθους, είναι ότι (το πλήθος) πολύ εύκολα μεταβάλλεται σε όχλο, κάτω από κάποιες συνθήκες πιέσεως".

"Πρέπει να το λάβουμε όλοι υπόψη μας, γιατί οι καιροί ου μενετοί", κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Την παρέμβασή του ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης 
 
Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με στόχο την άρση της πολιτικής κρισης, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στη συνάντηση που ειχαν σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρέμβαση η οποία -όπως άφησε να διαφανεί ο κ.Καρατζαφέρης χωρίς όμως να το διεκυκρινίσει ή να το επιβεβαιώσει- αφορά μια πιθανή νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του ανώτατου άρχοντα της χώρας.

Με μια σιβυλλική δήλωσή του, μετά την περίπου 45λεπτη συνάντησή τους, το νόημα της οποίας δεν διευκρίνισε, ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι "ανοητίζουν όσοι νομίζουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι εδώ μόνο για να ορκίζει κυβερνήσεις".

Επίσης, ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι "το ταξίδι για την Ιθάκη είναι μακρύ" και επιτέθηκε στις ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας ότι η υπόθεση σωτηρίας της πατρίδας "είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε σε μικρόπνοες πολιτικές ηγεσίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια :