Χωρίς την Αριστερά η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο

Χωρίς την Αριστερά θα δειξαχθεί η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή την Τετάρτη. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν σήμερα ότι δε θα πάρουν μέρος στη συζήτηση.

Η Κ.Ο. ΚΚΕ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι «καταδικάζει και καταψηφίζει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το ''Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα'' που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

Και συνεχίζει καλώντας «την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της 15ης Ιουνίου» ώτσε να «να πολεμήσουν το ''μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα'', κάθε λογής μνημόνιο, κάθε αντεργατικό, αντιλαϊκό μέτρο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίς το απόγευμα σε ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το Μεσοπρόθεσμο «έστω και την ύστατη στιγμή» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και η Βουλή στη σημερινή της σύνθεση, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης να αποφασίσουν τη διάλυση της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας ερήμην του λαού».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Αυτό θα πράξουμε και αύριο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ΛΑ.Ο.Σ. θα συμμετέχει στη συζήτηση ενώ όπως έχει ανακοινώσει δε θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :