"Εκλογές τώρα" ζητά ο Καρατζαφέρης

Με αφορμή την παραίτηση Λιάνη
 
Το επιτακτικό αίτημα προς την κυβέρνηση για άμεση προσφυγή στις κάλπες, επανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης λίγο μετά την παραίτηση του Γιώργου Λιάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε μια εξαιρετικά αδύναμη κυβέρνηση. Τώρα έχετε 155 βουλευτές και υπενθυμίζω τη δήλωση Παπανδρέου, πως αν μείνει με 152 βουλευτές θα παραιτηθεί», είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στο περιθώριο συνεδρίασης της επιτροπής εξωτερικών και Αμυνας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «βλέπω τον Παπανδρέου να μην μπορεί να κυβερνήσει, τον Σαμαρά να μην θέλει να κυβερνήσει. Ή οικουμενική κυβέρνηση, ή εκλογές. Κι αφού δεν μπορούμε να πάμε σε οικουμενική, να πάμε σε εκλογές τώρα -κι όταν λέω τώρα, εννοώ τώρα».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σχολίασε ότι «το σάπιο σαπίζει ώρα με την ώρα» και προέβλεψε πως «πολύ φοβάμαι πως η πλατεία θα προβεί σε ενέργειες επικίνδυνες ή δυσάρεστες. Μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες, εισβολή σε μαγαζιά με τρόφιμα. Δεν κινδυνολογώ, λέω ό,τι βλέπω».

Απαντώντας ο παριστάμενος υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «η πρόταση για συνεργασία και συναίνεση είναι μια ειλικρινής πρόταση. Πρέπει να βάλουμε πάτο στον βαρέλι για να μπορέσει το βαρέλι να γεμίσει. Πρέπει να καταρτίσουμε το σχέδιο για ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :