Επαναπατρισμό κεφαλαίων προανήγγειλε ο Παν. Οικονόμου

Σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και ο επαναπατρισμός κεφαλαίων.
 
«Δεν δίνουμε απλά μια μάχη. Είμαστε πάνω στη μάχη αλλά μας λείπουν σημαντικά εφόδια και θα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, γιατί αν εγκαταλείψουμε τη μάχη θα καταστραφούμε. Γι αυτό και θα υπάρξουν πολλές πρωτοβουλίες τις επόμενες εβδομάδες. Θα συνεκτιμήσουμε την υπεύθυνη στάση όσων έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω στη πατρίδα, με όσους έχουν σκεφτεί αντιπατριωτικά και αντεθνικά. Αυτοί που θα επιδείξουν εθνική συνείδηση δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτούς που έχουν παίξει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα πετύχει, ενώ έδωσε έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ανέφερε μάλιστα ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα ονομάτων με βεβαιωμένες τέτοιες πράξεις, όχι όμως, όπως είπε, με το σκεπτικό της ποινής και της είδησης στα βραδινά δελτία ειδήσεων, αλλά σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα.

«Δεν συζητάμε σήμερα τη στενή οικονομική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο. Συζητάμε για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ενώ σχολιάζοντας όσους προτείνουν εκλογές υποστήριξε ότι «αυτό σημαίνει ακύρωση του χρονοδιαγράμματος της πέμπτης δόσης και ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος»

Τέλος, ο κ. Οικονόμου απέρριψε τους ισχυρισμούς όσων τον επικρίνουν ότι άλλαξε απόψεις και θέσεις, επικαλούμενος και τις δημόσιες δηλώσεις του στις 16 Μαΐου.

«Ο ισχυρισμός ότι όσοι ψηφίσαμε το Μνημόνιο, ανάμεσα τους και εγώ, το αγαπούσαμε και μας άρεσε δεν είναι δημοκρατικός. Αντίθετα είναι επικίνδυνοι και στα όρια του φασισμού αυτοί που δεν μας θέλουν να σκεφτόμαστε ελεύθερα», είπε.
Από:reporter.gr
Δημοσίευση σχολίου