Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να ξαναδώσει την ελπίδα στους Έλληνες

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να ξαναδώσει την ελπίδα στους Έλληνες και ότι ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται την ευρωπαϊκή... ιδιοτροπία να ζητείται ελληνική συμβολή για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τονίζοντας ότι πρέπει να δίνει η ΕΕ το 100%.
 
Επίσης ο Γιούνκερ δηλώνει ότι θα μπορούσε να γίνει μια επιμήκυνση των δανείων που έχουν δώσει οι άλλες χώρες στην Ελλάδα, πιθανόν και με μείωση των επιτοκίων. Πάνω σε αυτό τόνισε ότι δεν ισχύει πως οι Ευρωπαίοι "χαρίζουν" τα λεφτά τους, αλλά μέχρι τώρα εισπράττουν και τόκους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, λέει για τους Γερμανούς, "που ισχυρίζονται ότι είναι οι πιο ενάρετοι", ότι αν τους ζητούσαν να κάνουν τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα με τις περικοπές, δεν θα τα κατάφερναν.

Σχετικά με τους στόχους του Μνημονίου που "έπεσαν έξω", ο Γιούνκερ υποστηρίζει ότι η ύφεση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν και έτσι ήταν κατά 9,2% λιγότερα τα έσοδα, αλλά σημείωσε ότι και οι αντιδράσεις των αγορών ήταν λίγο παράλογες.
i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :