Παγκόσμιος (οικονομικός) συναγερμός για την Ελλάδα!

Παγκόσμιος (οικονομικός) συναγερμός για την Ελλάδα!
Και η Ιαπωνία θα συνεργαστεί με την παγκόσμια κοινότητα για να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Νόντα αρνήθηκε να σχολιάσει την ουσία της δεύτερης τηλεφωνικής διάσκεψης που είχαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G 7) σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Ερωτηθείς σχετικά με τη συμβολή της Ιαπωνίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης, ο κ. Νόντα είπε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). «Η Ιαπωνία συνέβαλε με αγορές ομολόγων από το ΕΤΧΣ και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε μετά από μία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, που αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο εκτελών καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ κ. Τζον Λίπσκι κάλεσε τις Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να σταματήσουν την αντιπαράθεση και να συμφωνήσουν για την περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας επικαλείται σχόλια που έγιναν μετά από τη πρόσφατη σύνοδο του έκτακτου συμβουλίου Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Ο κ. Λίπσκι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δήλωσε ότι είναι ανάγκη να τελειώσει γρήγορα η συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης απαιτεί επιπλέον οικονομική βοήθεια και προσοχή, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοσή της στον πυρήνα της Ευρώπης και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι στελέχη του ΔΝΤ τόνισαν στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup ότι η Ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει σε ισχυρότερες δεσμεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας το επόμενο 12μηνο, προκειμένου να εκταμιεύσει το Ταμείο την επόμενη δόση των 3,3 δισ. ευρώ.

«Αυτό πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και ελπίζουμε ότι οι όροι θα ικανοποιηθούν με προθυμία», δήλωσε ο κ. Λίπσκι στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :