Τροπολογία στα "κρυφά" από τον Λοβέρδο!

«Ο Υπουργός Υγείας, προσπάθησε άλλη μια φορά να παρακάμψει τη βουλή και την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων και να φέρει μια τροπολογία, στα «κρυφά» -ενώ την ανακοίνωσε εδώ και 3 εβδομάδες- να την φέρει στην ολομέλεια απευθείας, που εκεί γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες…», κατήγγειλε μέσω ραδιοσταθμού, ο Μάριος Σαλμάς. Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται στο θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής, και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή της λίστας φαρμάκων (σ.σ. που αφορά την έκπτωση που παίρνουν τα ασφαλιστικά ταμεία από την φαρμακοβιομηχανία), που φέρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος αύριο το πρωί, στις 10:30, στο Κοινοβούλιο.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ, 24 βουλευτές από όλα τα κόμματα, ζητούν με επιστολή τους, από τον Ανδρέα Λοβέρδο, να απαντήσει πόσα χρήματα έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία από τη μη εφαρμογή της λίστας φαρμάκων ενώ θα εξετάσουν κατά πόσο ενδεχόμενη μη υιοθέτηση της Υπουργικής Απόφασης-Λοβέρδου του Ιανουαρίου, που καθόριζε τα κριτήρια της λίστας, προξένησε ζημία στο δημόσιο. «Τον λόγο πλέον θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη», σημείωση ο κύριος Σαλμάς.

«Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Η φαρμακευτική δαπάνη ήταν τα τελευταία 15 χρόνια πολύ υψηλή στην Ελλάδα.. Η κυβέρνηση προεκλογικά δεσμεύτηκε να επαναφέρει τη λίστα φαρμάκων. Τον Δεκέμβρη του 2009, έφερε κατεπειγόντως πάλι τροπολογία την οποία συζήτησε ημέρα Σάββατο. Τα 11 χρόνια που είμαι βουλευτής, Δεκέμβρη, Σάββατο, δεν έχει ξαναγίνει αυτό! Κατετέθη 7 Ιανουαρίου του 2010 και στις 20 του μηνός έγινε νόμος του κράτους. 21 μήνες τώρα δεν έχει μπει η λίστα φαρμάκων», εξήγησε ο Μάριος Σαλμάς.

«Αν εφαρμογή της λίστας σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί 21 μήνες δεν την έχει βάλει; Τρία πράγμα ή ανικανότητα της κυβέρνησης ή αλλαγή στρατηγική πολιτικής που δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ή εξυπηρέτηση συμφερόντων», πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για τα κίνητρα της ηγεσίας του Υπουργείου…

Δεν υπάρχουν σχόλια :