Τρύπα στο Μεσοπρόθεσμο - Την Πέμπτη η οριστική συμφωνία με την τρόϊκα

Εμπλοκή φαίνεται να παρουσιάστηκε στα μέτρα που περιλαμβάνονταν στο Μεσοπρόθεσμο, αφού δεν κάλυπταν την τρύπα των 6,5 δισ!
'Ολη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 6,5 δισ, μόνο τα 2,5 θεωρούνται πιστοποιημένα γεγονός που αναγκάζει το νεο οικονομικό επιτελείο να επαναφέρει μέτρα τα οποία είχε πάρει πίσω ο Γ. Παπακωνσταντίνου όπως η μείωση του αφορολογήτου.

Οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς και για τον λόγο αυτό ακόμα και έως αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεξεργάζεται τρόπους να καλυφθεί η τρύπα.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή προστίθενται και αφαιρούνται στο Μεσοπρόθεσμο μέτρα, τα οποία στην τελική τους μορφή θα παρουσιάσει την Πέμπτη στο ΚΤΕ Οικονομικών.

Οριστικοποιούνται οι πίνακες του μεσοπρόθεσμου, ο εφαρμοστικός νόμος και το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η Κυβερνητική Επιτροπή και το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησαν τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει όλους τους αναγκαίους χειρισμούς για την οριστικοποίηση του Μεσοπροθέσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Το κείμενο του Εφαρμοστικού Νόμου θα δοθεί στα κόμματα την Παρασκευή, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν με άνεση έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Την Τρίτη θα αρχίσει στην Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου.

Την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας που έρχονται και πάλι στην Αθήνα. Για το θέμα αυτό είχε σήμερα τηλεφωνική συζήτηση με τον Επίτροπο κ. Όλι Ρεν.

Στόχος είναι μέχρι αύριο το απόγευμα να έχουν οριστικοποιηθεί και τα τρία αυτά θέματα (πίνακες Μεσοπρόθεσμου, Εφαρμοστικός Νόμος, επικαιροποιημένο Μνημόνιο), μετά την ενημέρωση του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :