Κονδύλια για ανάπτυξη προτείνει η Κομισιόν

Η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να αναλάβει δράση για την ελληνική ανάπτυξη αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και προς την κατεύθυνση αυτή η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι διατεθειμένη να προτείνει την προώθηση κοινοτικών κονδυλίων, στο πλαίσιο του Ταμείου Συνοχής. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα στις Βρυξέλλες από τα πλέον επίσημα χείλη. Τον Πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε την Τρίτη την εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη, αλλά θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί το μεσοπρόθεσμο.

"Το μήνυμα μου σήμερα είναι ότι αν η Ελλάδα αναλάβει δράση, η Ευρώπη θα την βοηθήσει. Υπάρχει σχέδιο. Καλώ όλους να αναλάβουν δράση αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

Πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το μεσοπρόθεσμο από μόνο του δεν θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία, την στιγμή που η χώρα είναι αποκομμένη από τις διεθνείς αγορές ομολόγων και ότι χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα.

"Η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση σε μεγάλο μέρος των κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο του ταμείου συνοχής", είπε ο Μπαρόζο.

"Θα πρέπει να κατευθύνουμε αυτά τα κεφάλαια εκεί που χρειάζεται...θα πρέπει να βρούμε τρόπους να είναι εμπροσθοβαρή και να τα επιταχύνουμε, ώστε η Ελλάδα να έχει άμεσα οφέλη", πρόσθεσε.
Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :