Τρύπες στο πόθεν έσχες στριμώχνουν τον Τσοχατζόπουλο



Στη Βουλή κατατέθηκε χθες αργά το απόγευμα το κατ' αρχήν πόρισμα των ορκωτών λογιστών που εξέτασαν την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία ικανά να αξιοποιηθούν από την προκαταρκτική επιτροπή και για το λόγο αυτό δόθηκε αντίγραφο του πορίσματος και στον πρόεδρό της Μάρκο Μπόλαρη.

Στο κατ' αρχήν πόρισμα, καθώς ακόμη κάποια στοιχεία ερευνώνται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκύπτουν διαφορές μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει ο πρώην υπουργός και όσων δηλώνει στα «πόθεν έσχες».

Επίσης, όπως αναφέρουν οι ορκωτοί λογιστές, υπάρχει ένα κενό αναφορικά με το ποσό που καταβλήθηκε για την αγορά του σπιτιού του πρώην υπουργού στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Επίσης αναγράφεται ότι η γερμανική τράπεζα, στην οποία έχει λογαριασμό η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, αρνήθηκε να στείλει την κίνηση του λογαριασμού της.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, η επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αποφάσισε ομόφωνα τον περαιτέρω έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού και παράλληλα έδωσε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στον πρόεδρο της προκαταρκτικής επιτροπής κ. Μπόλαρη, για να ενημερωθούν τα μέλη της που εξετάζουν το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Εν τω μεταξύ χθες κατέθεσαν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής ο Μιχάλης Φιλιππίδης, επιχειρηματίας, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου, Σωτήρης Εμμανουήλ.

Συμφωνά με κάποια μέλη της επιτροπής, υπάρχουν πλέον στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις με τις οποίες μπορούν να παραπέμψουν τον πρώην υπουργό, αλλά ακόμη δεν μπορούν να συνδέσουν τη γραμμή του χρήματος με τα υποβρύχια. Σε ό,τι αφορά το δρόμο που ακολούθησε το χρήμα στην υπόθεση των υποβρυχίων, προκύπτει από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις ότι είναι Αθήνα - Εσεν - Ζυρίχη - Λευκωσία - Αθήνα.

Για το θέμα αυτό χθες ζητήθηκε από την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να δοθούν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής οι καταθέσεις των Αβατάγγελου και Μπέλτσιου. Και οι δύο στις μαρτυρικές καταθέσεις τους στη Βουλή είχαν αρνηθεί να δώσουν οικονομικά στοιχεία, ισχυριζόμενοι ότι έχουν κληθεί από την εισαγγελέα για το σκοπό αυτό. Οπως έγινε γνωστό, η κυρία Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της επιτροπής ότι δεν μπορεί να δώσει τις καταθέσεις των δύο αν πρώτα δεν τις μελετήσει για να διαπιστώσει αν χρειάζεται επανεξέταση των μαρτύρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :