Στον τζόγο, το αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα οδηγεί η κατάθλιψη των Ελλήνων

Οικονομική κρίση και ανεργία προκαλούν εθνική κατάθλιψη με συνέπεια οι Έλληνες να καταφεύγουν στο νόμιμο τζόγο, στα ψυχοφάρμακα και στο αλκοόλ. Η επιλογή του τζόγου από τους πολίτες γίνεται με την απεγνωσμένη ελπίδα ότι έτσι θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους.

Όπως και με τον τζόγο, έτσι και όσοι καταφεύγουν στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα δεν αντιλαμβάνονται ότι τελικά έτσι καταλήγουν να γίνονται εξαρτημένοι.

Αυτά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατρός και υπεύθυνη εθελοντισμού και επικοινωνίας του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις», Πόπη Καλαϊτζή, προσθέτοντας:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο θέμα με τον τζόγο και ιδιαίτερα με τον κρατικό τζόγο, όπως πχ το «Στοίχημα». Το 80% των εξαρτημένων από τον τζόγο είναι εξαρτημένοι από τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, ενώ υπάρχει αύξηση του διαδικτυακού τζόγου. Διαπιστώνουμε ακόμη ραγδαία αύξηση της χρήσης αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών. Οι πολίτες μας λένε «δεν έχω εξαρτήσεις παίρνω όμως ένα ηρεμιστικό» και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό τους δημιουργεί εξάρτηση. Εμείς με τον εθελοντισμό θέλουμε να δώσουμε αντίδοτο στην εθνική μιζέρια και την κατάθλιψη» ανέφερε η κ Καλαϊτζή.

Με στόχο την τεκμηρίωση των παραπάνω διαπιστώσεων, πρώην εξαρτημένοι και εθελοντές του κέντρου «Όασις» μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος-Παράρτημα Θεσσαλονίκης» πραγματοποιούν από σήμερα έρευνα για την καθημερινή και εβδομαδιαία χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών και άλλων ουσιών (πχ ψυχοφαρμάκων) καθώς και για τη στάση του πληθυσμού απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου...
Δημοσίευση σχολίου