Σε μείζον σκάνδαλο για το υπουργείο Δικαιοσύνης εξελίσσεται η υπόθεση του Ιάκωβου Γιοσάκη

Σε μείζον σκάνδαλο για το υπουργείο Δικαιοσύνης εξελίσσεται η υπόθεση του περιβόητου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιοσάκης καταδικάστηκε από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθήνας, τον περασμένο Οκτώβριο, σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 10 μηνών, για συμμετοχή στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Τα αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ήταν: απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από δικαστικούς λειτουργούς.


Αμέσως μετά, με εντολή του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών διατάχθηκε ο εγκλεισμός του στις φυλακές της Λάρισας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι από τότε έχουν περάσει σχεδόν οκτώ ολόκληροι μήνες, ο Γιοσάκης εξακολουθεί να περνάει… ζωή χαρισάμενη στις φυλακές Κορυδαλλού!

Ούτε στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής δεν θα ένιωθε τόσο άνετα, αναφέρουν οι πληροφορίες του directnews.gr.

Τα ερωτήματα φυσικά που προκύπτουν είναι πολλά και… ενδιαφέροντα:

α) Με τίνος εντολή, ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης, δεν μετάγεται στις φυλακές της Λάρισας, όπως έχει διατάξει ο αρμόδιος εισαγγελέας;

β)Με τίνος εντολή, έχει διαφορετικό “πρόγραμμα” στον Κορυδαλλό απ’ ό,τι οι υπόλοιποι συγκρατούμενοί του;

γ)Είναι αλήθεια, ότι στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούμενοι και υπάλληλοι έχουν στήσει ένα βρώμικο αλισβερίσι με συγκεκριμένους δικηγόρους;

δ)Είναι αλήθεια, ότι οι τοποθετήσεις κρατουμένων σε πτέρυγες και κελιά αλλά και τα ελεύθερα επισκεπτήρια θέλουν το “λαδάκι” τους;

Ελπίζουμε πως ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, θα θελήσει να ερευνήσει σε βάθος τα όσα συμβαίνουν στον Κορυδαλλό.

Γιατί, όταν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν θα υπάρχει δικαιολογία για κανέναν….

Δεν υπάρχουν σχόλια :