Εκστρατεία για την προστασία του Δέλτα του Δούναβη

Πρεσβευτές εννέα ευρωπαϊκών χωρών και εκπρόσωποι του προγράμματος της UNESCO για το Δέλτα του Δούναβη, μετέχουν στην εκστρατεία «Υπερασπιστείτε το φάρο του κόσμου - Τη βιοποικιλότητα» που άρχισε στη Ρουμανία.

Η εκστρατεία αφύπνισης για την προστασία του οικοσυστήματος στο Δέλτα του Δούναβη ξεκίνησε από το Κέντρο οικο-τουρισμού στην Τουλτσέα, όπου...
παράλληλα διοργανώνεται έκθεση με θέμα «Ευκαιρία για ένα Γαλάζιο Δούναβη» από τη Διοίκηση του Αποθέματος Βιόσφαιρας του Δέλτα του Δούναβη.

«Το Δέλτα του Δούναβη είναι μία μαγευτική περιοχή και δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ ό,τι θέλουμε. Ξέρουμε ότι οι ενέργειές μας επιδρούν στην περιοχή και είναι καθήκον μας και καθήκον της κοινωνίας να συμμετάσχουμε στις δράσεις των αρχών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και να τις στηρίζουμε» δήλωσε ο Μπρούνο Ρόσε, γενικός διευθυντής της Apa Nova Βουκουρεστίου, θυγατρικής της εταιρείας υπηρεσιών ύδρευσης Veolia, με πρωτοβουλία της οποίας οργανώνεται η εκστρατεία.

«Ανάμεσά μας είναι εκπρόσωποι 17 παρόχθιων χωρών απ΄ όλη την Ευρώπη και θα φύγουν πεπεισμένοι ότι η περιοχή πρέπει να προστατευθεί. Θα ήθελα στο τέλος της παραμονής εδώ, οι 140 συμμετέχοντες να γίνουν πρεσβευτές για την προστασία του Δούναβη. Εδώ και τρία χρόνια έχουμε έναν πολύ σημαντικό εταίρο, που ήταν αρχικά διακριτικός, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας. Η συμμετοχή του στις δράσεις αποδεικνύει ότι η υπεράσπιση της βιοποικιλότητας δεν είναι μόνο ζήτημα εθνικού συμφέροντος, αλλά ανησυχία σε διεθνές επίπεδο», επισήμανε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τεοντόρ Μπακόνσκι και εκπρόσωποι του κέντρου πληροφόρησης της UNESCO στη Ρουμανία λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας στο Κόρμοραν στην επαρχία Τουλτσέα, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει παρουσίαση οδηγού των δασών στο Δέλτα του Δούναβη.

Το Σάββατο θα παρουσιαστούν προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος από τους συμμετέχοντες στην εκστρατεία και την Κυριακή θα απελευθερωθούν στο Δούναβη νεαροί οξύρρυγχοι.

Η Veolia Water είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ύδρευσης στον κόσμο, ένα από τα τέσσερα τμήματα της Veolia Environment, ομίλου περιβαλλοντικών υπηρεσιών με ιστορία 150 ετών και 100.000 εργαζομένους σε 67 χώρες. Στη Ρουμανία, στη Veolia Water ανήκουν η Apa Nova Βουκουρεστίου και Apa Nova Πλοϊέστι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :